اگر میخواهید دیوارهای مجاور یکدیگر را با رنگهای متفاوت رنگآمیزی نمایید، ابتدا رنگ روشن را بزنید. بدین گونه در گوشههایی از دیوار که رنگها به هم میپیوندند، ترکیب رنگ روشن با تیره آسانتر خواهد بود و انتخاب شما نیز سادهتر میشود.
رنگهای روشن چنانچه به درستی استفاده شوند، احساسی موزون و عالی را تداهی میکنند. رنگها را بر روی دیوارهای منزل خود امتحان کرده مدتی با آنها زندگی کنیئ تا ببینید چگونه تاثیر نور، رنگها را در ساعتهای مختلف روز تغییر میدهد. برای نمونه، سایهی رنگ آبی پیوستگی و تداوم را پدید میآورد و اتاقها را روشنتر و بزرگتر جلوه میدهد. شما با موفقیت میتوانید تنوعی از رنگها را با هم داشته باشید تا تاثیرات مشابه آنها را در کنار یکدیگر احساس کنید.
توصیهای مهم در مورد رنگ آبی این است که در اتاقهای رو به شمال از این رنگ استفاده نشود، زیرا رنگ آبی در این حالت فضایی سرد و بیروح پدید میآورد. پس بهتر است طیفهایی از رنگ بنفش، همچون یاسی و بنفش کمرنگ را در کنار آبی به کار ببرید. این کار سبب میشود سایهروشنی از رنگ صورتی فراهم آید که به سهولت فضای اتاق را گرمتر میسازد.
به خاطر داشته باشید در فضاهایی که برای استراحت و آرامش در نظر میگیرید، رنگهای درخشان به کار نبرید تا نورهای موجود در محیط را بازتاب ندهند. برای نمونه، در فضای اتاق خواب اگر رنگهای فسفری یا طلایی درخشان را درمقیاس وسیع به کار گیرید، انعکاس نور بر روی آنها در هنکام شب میتواند برای چشمان شما آزار دهنده باشد و خواب آسوده را از دیدگانتان برباید. این نکته را در مورد اتاق خواب کودکان باید جدیتر تلقی کنید و در انتخاب رنگ احتیاط بیشتری به خرج دهید.
برای نقاشی دیوار به صورت چهارخانه یا راهراه، از نوار چسبهای کاغذی پهن بهره بگیریدو آنها را در مرز تلاقی رنگها به دیوار بچسبانید تا لبههای خطوط، صاف و متب از کار درآید. نقاشی دیوار نیز ازپایین به بالا انجام دهید، چون کارتان راحتتر پیش میرود.
چنانچه رنگهای اتاق شما به نظرتان تاثیر لازم را ندارند، احتمالاً به این دلیل است که فاقد تنوع در رنگهای شاد وجذاب است. یک اتاق به رنگهای متنوع از تیره تا روشن نیاز دارد، تا بدین ترتیب از به وجود آمدن ظاهری بیروح در اتاق جلوگیری شود. بنابراین، حتی اگر به طور کلی طرحی کمرنگ مورد نظرتان باشد، باز لازم است از یکی دو رنگ با مایههای سیرتر هم استفاده کنید.